El 5 de juny, rebel·lió pel clima

La plataforma estatal 2020 Rebelión por el clima i la plataforma europea By 2020 we rise up convoquen una mobilització el pròxim 5 de juny, arran de la necessitat detectada de generar una resposta social davant els esdeveniments que estan succeint. El missatge principal és que no podem tornar a l’anterior normalitat i necessitem sortir d’aquesta crisi amb justícia social i justícia ambiental. La simbologia de la jornada serà un cor verd

Tot i que segurament allà on hi haurà accions més potents serà a Barcelona o a Madrid, es vol descentralitzar la convocatòria per a arribar a associacions, entitats i col·lectius locals. Des de SOS Baix Llobregat animem a totes les que ens doneu suport a què us hi sumeu a omplir de cors verds la comarca.

Hi ha dues maneres de participar-hi. La primera és força senzilla i sense cap risc sanitari. Consisteix que la gent pengi cors verds, principalment als balcons i finestres de les cases. Per col·laborar a difondre la convocatòria, podeu fer difusió del cartell que s’ha creat per a l’ocasió i compartir-lo amb els hashtags #TRANSFORMACIONJUSTA #JUSTICIASOCIALYAMBIENTAL #SOSBAIXLLOBREGAT

Per a aquells i aquelles que us veieu amb força, hi ha una segona proposta. Consisteix en accions de carrer, força limitades, en grups petits i sense fer-ne difusió, només entre la gent dels col·lectius, per minimitzar riscos. Aquesta proposta no està del tot definida, però es donen idees en aquest PDF. La idea principal és fer pancartes (tant amb cors verds indicant l’adhesió al moviment, com altres pancartes reivindicant problemes locals que considereu) i deixar-les davant dels ajuntaments o edificis singulars per fer una foto. Tot mantenint distàncies de seguretat entre persones i altres mesures sanitàries, que podreu trobar també en el PDF.

Finalment, hi ha aquesta llista d’adhesions per si us hi voleu sumar: https://2020rebelionporelclima.net/sumate5j/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: