Acció en defensa dels espais naturals a Sant Boi de Llobregat

Participants en l’acció de diumenge al Pla del Bori, a Sant Boi.

Diumenge passat, 5 de juliol, amb temperatures superiors als 27 graus, una cinquantena de persones es van aplegar a la parcel·la coneguda com el Prat del Bori (més de 1.073 m2), on l’Ajuntament de Sant Boi ha projectat l’edificació de 7 habitatges unifiliars, per fer una plantada reivindicativa i informativa sobre el projecte.

Van donar suport a la trobada una desena d’entitats locals que rebutgen el projecte del govern local “Cosint Barris: el retorn”. Aquest projecte, nascut el febrer de 2017, pretenia inicialment l’edificació de 436 habitatges als barris de muntanya (Can Paulet, Canons i les Orioles), però el gener de 2018 s’hi va afegir l’amenaça de destrucció de 40.472 m² de zones verdes públiques, tant als barris de muntanya com a Marianao i Camps Blancs, per la construcció de 323 habitatges, només 66 dels quals seran de protecció oficial.

L’oposició de la plataforma ciutadana és clara. “No volem la privatització d’espais públics per part d’interessos privats”, diuen. D’altra banda, un document de la Diputació de Barcelona va manifestar la necessitat de fer créixer els espais naturals a la ciutat, on el percentatge de gespes i prats respecte al total de superfície verda urbana està lluny de la mitjana calculada pels cercles de comparació intermunicipals de la Diputació.

El mateix document assenyala que a Sant Boi hi ha pocs arbres per habitants. Després de la declaració d’emergència climàtica signada per l’ajuntament i de les condicions post pandèmia, les entitats que s’oposen al projecte consideren que és l’hora de donar més importància als espais naturals. Donada la necessitat de protegir els espais verds de la ciutat, es planegen noves accions en els futurs mesos, segurament al voltant de l’Aplec de Sant Ramon que habitualment se celebra el darrer cap de setmana d’agost.

One thought on “Acció en defensa dels espais naturals a Sant Boi de Llobregat

  1. Es una vergüenza ..que siempre tengamos que salir perjudicados…los ciudadanos… De espacios que tendrían que ser intocables… Para que podamos vivir con la mallor salud ..para todos los Sanboyanos..y disfrutar de la mallor calidad de vida ..para …futuras generaciónes..

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: