Un estiu de mobilitzacions

Manifestació del 17 de juliol a Castelldefels.

L’epidèmia de COVID-19 i l’estiu no han aturat l’especulació urbanística al Baix Llobregat, però tampoc les mobilitzacions de la ciutadania preocupada per la situació territorial, social, ambiental i econòmica de la comarca.

Diferents col·lectius adherits a SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet han convocat marxes i mobilitzacions davant l’impuls que han agafat diferents promocions urbanístiques, totes a costa del patrimoni natural o agrícola. S’han fet accions de protesta a Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà, Castelldefels i altres llocs, i han reunit centenars de persones a ple estiu, en una època que habitualment no hi ha manifestacions.

Tant les agressions al medi ambient (Molins, Castelldefels…) com els plans urbanístics (Sant Boi, el Prat, Viladecans, Gavà…) no donen ni un moment de descans a la ciutadania organitzada al voltant dels col·lectius locals de defensa, que reclamen una moratòria urbanística, un procés participatiu per decidir el model territorial i una reorientació total de l’urbanisme metropolità.

Algunes lluites ja han donat resultats concrets fa pocs dies, com la investigació iniciada pel Síndic de Greuges sobre els vessaments d’aigües fecals a Castelldefels i l’anunci de l’administració de posar fil a l’agulla per solucionar el problema. I ara, sense treva, les entitats adherides a SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet preparen accions a la tardor per aturar les amenaces que continuen actives a la comarca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: