Noves accions a Viladecans i Gavà contra el creixement urbanístic especulatiu

Col·lectius ciutadans de Viladecans i Gavà han convocat la població a manifestar-se en contra dels plans urbanístics de Can Sellarès i les Oliveretes, a Viladecans, i del Pla de Ponent, a Gavà i Castelldefels. La moblització de Viladecans es farà el dissabte 5 de setembre i la de Gavà al cap d’un mes, el 3 d’octubre.

El pròxim 5 de setembre, dues columnes sortiran a les 18 h de davant de Can Sellarès i la plaça Voluntaris Olímpics, respectivament, i aniran fins a la plaça de la vila, on es trobaran a les 19.30 h. En la convocatòria, el col·lectiu Salvem Can Sellarès-Salvem Oliveretes diu que “aturarem la destrucció dels espais públics de Can Sellarès i l’espai natural d’Oliveretes”.

L’espai d’Oliveretes és una nova àrea d’expansió urbana. Els plans de l’ajuntament de Viladecans, que presideix Carles Ruiz, pretenen urbanitzar unes 68 hectàrees en total i construir-hi fins a 2.780 nous habitatges. L’Institut d’Estadística de Catalunya calcula que el 2011 hi havia a Viladecans 2.714 habitatges buits. D’acord amb l’augment de la població des de llavors, se’n deuen haver ocupat al voltant d’uns 600, de manera que encara n’hi deuen haver més de 2.000 de buits.

“La defensa d’una vida digna i de qualitat –expliquen els convocants de la mobilització– passa per defensar el nostre entorn natural i les ciutats fetes des dels seus habitants. Aturem l’especulació, promovem una vida digna”. La Plataforma Salvem Oliveretes lluita per evitar l’agressió a aquest espai natural des de 2003.

A Gavà, la plataforma Salvem el Calamot-Aturem el Pla de Ponent convoca una manifestació que sortirà el 3 d’octubre, a les 11 h, des de l’Estació de Renfe de Gavà. La manifestació contra el Pla de Ponent (una altra àrea d’expansió, amb 186 hectàrees i 4.896 nous habitatges previstos) estava convocada ja la primavera passada, però l’estat d’alarma pel COVID-19 va obligar a ajornar-la. Per això, “Ara sí!” és un dels lemes dels organitzadors.

El parc d’habitatges buits a Gavà el 2011 era de 1.725. Des de llavors, la població només ha augmentat en 520 persones, de manera que encara hi hauria d’haver més de 1.500 habitatges disponibles. L’ajuntament que presideix Raquel Sánchez hauria d’explicar per què se n’han de fer gairebé 5.000 més i eliminar, com faria el Pla de Ponent, el darrer corredor verd que connecta la muntanya amb el sud del Delta del Llobregat i el mar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: