Desastre ambiental a Gavà per falta d’infraestructures

Peixos morts dilluns passat a la desembocadura de la riera dels Canyars de Gavà.

Un nou desastre ambiental es va produir el 7 de setembre passat a Gavà, a causa de les pluges. El Grup Ecologista les Agulles ha denunciat a través de les xarxes socials que les aigües fecals van tornar a baixar per les rieres fins al mar, contaminant-ho tot al seu pas.

 

Segons aquest grup, “l’Àrea Metropolitana (AMB), per evitar inundacions, cada cop que plou obre la barra de sorra de la desembocadura de la riera dels Canyars, facilitant la sortida a mar… i el buidat del tram final de la riera, que és un aiguamoll molt valuós”. Dilluns passat al matí, expliquen, van poder “comprovar la mortandat massiva de peixos pel baix nivell de la riera i l’aflorament a superfície dels llots fecals (sí, literalment els excrements humans putrefactes que s’acumulen al fons de la riera), d’un color negre i una pudor inconfusibles.”

 

El grup va contactat amb l’ajuntament de Gavà i amb l’AMB perquè tornessin a tancar la barra de sorra i evitar, d’aquesta manera, mals majors. “Seguim denunciant l’Ajuntament de Gavà, que en 40 anys d’ajuntaments democràtics ha estat incapaç de planificar la separació d’aigües fecals i pluvials. També l’AMB és corresponsable per no fer cap infraestructura de retenció de les aigüesfecals de Gavà”, expliquen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: