ACA, DARP, Territori i ajuntaments retarden les solucions al drenatge dels camps del delta

Un camp de pastanagues de Gavà completament negat (foto MJ)

L’endarreriment de les millores del drenatge dels camps agrícoles del delta del Llobregat ha deixat els conreus desprotegits davant dels episodis de pluges torrencials d’aquest any, i les inundacions han estat molt freqüents. La darrera, a començament de setembre.

L’Agència Catalana de l’Aigua, el departament de Territori i Sostenibilitat, el d’Agricultura i els ajuntaments havien compromès diferents actuacions, previstes des de fa deu anys, que permetrien drenar ràpidament l’aigua que s’acumula en els camps quan hi ha grans pluges i, d’aquesta manera, se salvarien les collites d’hortalisses.

La Unió de Pagesos del Baix Llobregat ha insistit davant de les administracions perquè els treballs es portin a terme sense esperar més, davant del risc de patir més danys i continuar perdent collites com fins ara. En general, les administracions han respost positivament a les peticions dels agricultors, però fins ara no s’ha fet cap actuació. Ni una. El cost de les millores es va avaluar, ara fa deu anys, en 1,4 milions d’euros en total.

One thought on “ACA, DARP, Territori i ajuntaments retarden les solucions al drenatge dels camps del delta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: