Més suports a la moratòria urbanística al Baix Llobregat

Un moment de l’assemblea virtual, en la pantalla d’un ordinador.

La reivindicació d’una moratòria de urbanística d’un mínim de dos anys al Baix Llobregat i l’Hospitalet ha guanyat suports aquest cap de setmana en la primera jornada contra l’especulació urbanística, convocada pels signants del manifest SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet. La moratòria hauria d’afectar totes les obres i projectes d’habitatges o d’edificis industrials en terrenys que actualment siguin d’ús agrícola o forestal, o que puguin afectar els connectors ecològics identificats al Pla territorial metropolità de Barcelona (PTMB). Durant la moratòria, es faria un procés participatiu ampli per decidir el model urbanístic.

L’assemblea s’havia de celebrar al Prat de Llobregat dissabte passat, 24 d’octubre, però finalment els organitzadors van decidir fer-la per videoconferència, a causa de les mesures de precaució sanitària per la COVID-19. Hi van participar un centenar de persones, en representació de 46 entitats o col·lectius diferents i procedents de 15 municipis del Baix Llobregat, de l’Hospitalet de Llobregat i també d’altres municipis de la conca del Llobregat.

La jornada va tenir dues parts diferenciades. Primer es van fer cinc tallers temàtics sobre Canvi climàtic i urbanisme, Accions a nivell europeu, el Parlament ciutadà metropolità, Comunicació i xarxes socials i Recursos jurídics i tècnics, tots a càrrec de persones expertes. I en la segona part es va fer la primera assemblea oberta de SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, amb la participació dels representants de la plataforma SOS Costa Brava. L’assemblea es va mostrar partidària d’una reorientació total de l’urbanisme metropolità.

El manifest SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet es va presentar el 12 de març passat, dos dies abans de la declaració de l’estat d’alarma. Fins al moment s’hi han adherit formalment 41 entitats i col·lectius molt diversos, des d’associacions ecologistes fins a grups locals i comarcals de lluita contra diferents projectes urbanístics, com el pla de Ponent de Gavà, Oliveretes de Viladecans o el pla Gran Via Llobregat de l’Hospitalet entre molts altres. També hi donen suport entitats de llarga trajectòria com la Unió de Pagesos, DEPANA, Ecologistes en Acció, Greenpeace Catalunya, la Xarxa per la Sobirania Energètica o la Taula del Llobregat.

One thought on “Més suports a la moratòria urbanística al Baix Llobregat

  1. Al Ajuntament de l’ Hospitalet no tenen cap respecta per el planeta. Només volen especular, i no crean espais verds. Sento vergonya.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: