El TSJC declara nul de ple dret el PDU Gran Via-Llobregat

Les “taques” vermelles del PDU Gran Via-Llobregat en el mapa

El TSJC ha declarat nul de ple dret el PDU de la Gran Via-Llobregat, promogut per l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i aprovat pel Departament de Territori i Sostenibilitat el 2017. El PDU preveu l’aniquil·lació de tot l’espai verd que encara hi ha entre el casc urbà i el riu, 39 hectàrees en total, que inclou la zona agrícola de Can Trabal.

La sentència, en resposta a un recurs contenciós administratiu presentat per En Comú Podem (abans ICV-EUIA-Pirates), declara la nul·litat del planejament urbanístic per “vulneració del principi de jerarquia normativa” i per “una manca insubsanable de competència”. La sentència afirma que hauria de ser l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que està elaborant el PDU Metropolità, i no el Departament de Territori i Sostenibilitat qui hagués hagut d’aprovar el PDU. Afegeix que el fet que el pla contempli “sinèrgies d’abast suprametropolità” no justifica la laminació de competències urbanístiques de l’AMB.

Poc després de fer-se pública la sentència, les reaccions no s’han fet esperar. Les plataformes No més blocs i Un altre l’Hospitalet és possible consideren que l’anul·lació del pla és conseqüència de la pressió veïnal, que s’oposa a la construcció de 26 gratacels i a la destrucció de Can Trabal, l’últim espai agrícola de l’Hospitalet, previstos pel PDU. En els pròxims dies s’hauria de produir una nova sentència sobre el cas, resultat d’un altre recurs contra el PDU que van presentar ERC i la CUP.

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ha dit que l’anul·lació es fonamenta en una qüestió de forma i no de fons i ha avançat que presentaran un recurs de cassació. “Aquest és un projecte súper important per l’Hospitalet i pel conjunt del país –ha dit– i junt amb el Departament de Territori treballarem per tal que vegi la llum al més aviat possible”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: