Un centenar de persones en defensa de la Riera de la Bòbila de Sant Boi

Veïns de Sant Boi, diumenge passat a la plantada d’arbres

Aprofitant el confinament municipal, un centenar de veïnes de Sant Boi de Llobregat es van apropar diumenge passat a la riera de la Bòbila, en la cruïlla dels carrers Benviure i Ter, on la Plataforma Defensa Béns Comuns va fer una plantada d’arbres en contra dels plans urbanístics previstos a la zona. A l’acció de caire reivindicatiu, que es va portar a terme des de les 11 h fins les 13h, es van plantar un total de 30 arbres autòctons de la riera, com són el garrofer, el llentiscle o l’alzina. L’equip dinamitzador va agrair a totes les persones assistents la cura i el respecte per les mesures de seguretat sorgides de la crisis sanitària actual.

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat va presentar l’11 de gener del 2018 els canvis sorgits del projecte municipal “Cosint Barris”, que preveu la construcció d’un total de 323 habitatges i la pèrdua de més de 40.472 metres quadrats d’espais verds. A la riera, que no formava part del primer projecte –que, segons les declaracions de l’alcaldessa Lluïsa Moret i el seu primer tinent d’alcalde José Angel Carcelén, “a los vecinos de la Bòbila no se les informó y no se les comunicó correctamente” (ple municipal d’abril de 2019)–, s’hi contstruiran un total de 49 habitatges, tot i els 864 habitatges buits que al consistori li consten al barri de Marianao. A més, els 5.660 metres quadrats de verd que avui formen part de la falda del Montbaig de Sant Ramón i d’accés a Marianao, desapareixeran per aquestes edificacions privades.

La riera de la Bòbila té, a més, un gran valor de biodiversitat ja que hi habiten més de 20 espècies d’animals diferents com el gaig (Garrulus glandarius), el puput (Upupa epops), el raspinell comú (Certhia brachydactyl) o el rossinyol (Luscinia megarhynchos) com a ovípars o mamífers com l’esquirol vermell (Sciurus vulgaris) o l’eriçó Europeu (Erinaceus europaeus). Un altre exemple també la recent descoberta, del Centre d’Estudis Santboians La Rutlla, de l’abellerol (Merops apiaster) al talús argilenc de la riera. Però aquest bosc mediterrani també és ric en espècies de flora amb 6 espècies diferents d’orquídies autòctones o divers arbrat forestal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: