Nova sentència contra el projecte que destruia la darrera zona agrícola de l’Hospitalet

Cal Trabal, a l’Hospitalet de Llobregat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tornat a dictar una sentència d’anul·lació del PDU Gran Via-Llobregat, aquesta vegada arran del contenciós que van presentar l’any 2017 els grups municipals d’ERC, la CUP-PA i l’organització ecologista Lliga per la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA). Aquesta segona sentència del TSJC contra el PDU declara nul de ple dret aquest pla urbanístic, sota el mateix criteri de manca de competències, i afegeix que no complia amb els criteris legals de zones verdes.

Els impulsors de la demanda valoren “molt positivament aquesta sentència perquè recull les nostres demandes per preservar la totalitat dels terrenys de Cal Trabal, la darrera zona agrícola de l’Hospitalet, pel seu gran valor ambiental i ecològic, la biodiversitat de la zona d’especial importància per a les aus (zona IBA), pels recursos hídrics de l’aqüífer i la connexió de l’ecosistema del Delta del Llobregat”, segons un comunicat d’Esquerra.

El cap de l’oposició a l’ajuntament de l’Hospitalet, Antoni Garcia, d’Esquerra, ha demanat a l’alcaldessa Núria Marin que “iniciï els tràmits per preservar la totalitat de Cal Trabal, la darrera zona agrícola i pulmó verd de la ciutat, i la seva incorporació de al Parc Agrari del Baix Llobregat“. Els grups que van presentar el recurs lamenten que l’equip de govern de l’ajuntament i el Departament de Territori i Sostenibilitat no hagin tingut cap mena de voluntat de diàleg en aquest procés, no hagin escoltat la ciutadania i les entitats i que “tiressin pel dret un projecte que no tenia ni consens social ni polític, ni a l’Hospitalet, ni al govern de la Generalitat, i que ha estat rebutjat dues vegades pel Parlament de Catalunya”.

La plataforma No més blocs ha anunciat en un comunicat que “seguirem treballant per aconseguir mantenir la biodiversitat de la zona propera al riu i per posar en valor la memòria agrícola de l’Hospitalet, amb el suport veïnal i de molts altres col·lectius i entitats de la ciutat i del Baix Llobregat”. “Ara, la força de la gent ha arribat als jutjats i ens ha donat la raó”, continua el comunicat, que vol “enviar molta força als col·lectius que veuen com el seu territori és amenaçat per l’especulació urbanística i s’estan organitzant per viure dignament”. Al seu torn, Esquerra ha avisat al govern municipal que no recorri al consens social que hi ha pel soterrament de la Gran Via i per impulsar el sector biomèdic per camuflar els projectes especulatius que posaven en perill la zona agrícola de Cal Trabal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: