Taula rodona de Foment de la Informació Crítica sobre el model urbanístic dimarts dia 24

“Pandèmies i massificació demogràfica: el model urbanístic i la salut pública” és el títol del cicle organitzat per Foment de la Informació Crítica (FIC), de l’Hospitalet de Llobregat, que dimarts vinent, 24 de novembre, farà la quarta i última sessió. En la taula rodona de dilluns hi haurà una representació de les entitats de la ciutat per tal que donin la seva visió del problema, des dels que directament el pateixen i, en nom de les entitats adherides a SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, hi participaran Pau Jesús Navarro i Cristóbal Ortega.

En el primer debat del cicle va quedar palès que la densificació dels barris de la Torrassa, la Florida, Collblanc i Pubilla Cases ajuda a la transmissió de la COVID-19. En el segon, amb els partits representats a l’’ajuntament de l’Hospitalet, els polítics van coincidir en la oportunitat que suposa el soterrament de les dues línies ferroviàries que travessen la ciutat per esponjar l’Hospitalet i compensar la manca de zones verdes. En el tercer debat va ser el sector empresarial el que va coincidir en la urgència d’estretar la col· laboració publico-privada i que les Administracions tinguin en compte la necessitat de renovar l’espai urbà i rehabilitar els barris i els habitatges amb un pla popular de reformes.

Qui vulgui assistir a la taula rodona de dilluns, s’inscriure amb el nom i el correu electrònic a fic.lospitalet@gmail.com, i rebrà l’enllaç de Zoom. El debat serà dimarts 24 de novembre a les 18:45 h, i els moderadors, Patti Elias de l’Estaca i Jesús A. Vila de FIC, demanaran als participants que expliquin com viu la ciutadania la massificació demogràfica? Quins són els aspectes més urgents en el model urbanístic que caldria modificar per fer front al risc de contagi a les ciutats? Què hem d’exigir als poders públics per aconseguir ciutats més saludables? A més dels representants de SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, també hi participaran Núria Muñoz (Espai de Ciutadania), Marià Moreu (Cáritas de l’Hospitalet) i un representant del Sindicat de Llogateres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: