L’oposició al POUM d’Olesa arriba al ple municipal

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.

El ple municipal d’Olesa de Montserrat de dijous vinent, 26 de novembre, votarà la moció promoguda pel Moviment Veïnal en contra del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). El Moviment Veïnal va reunir més de cinc-centres signatures de suport de persones i entitats locals a favor d’un referèndum per decidir el futur urbanístic d’Olesa, i ara els partits polítics representats en l’ajuntament tindran l’oportunitat de pronunciar-s’hi. La moció demanava: 1) paralitzar provisionalment el procés d’aprovació del POUM, i 2) convocar i organitzar, amb la participació directa de les associacions de veïns, una consulta popular per demanar l’opinió de la ciutadania sobre el pla.

Tot va començar el juliol de 2019, quan es va crear una plataforma ciutadana de persones i col·lectius per tractar el futur urbanístic d’Olesa, davant de la proposta aprovada inicialment per l’ajuntament. L’opinió general de les entitats era que el projecte de l’ajuntament s’havia gestat d’esquenes a la població, sense informació i amb un procés de participació molt limitat. Des d’un punt de vista socioambiental, a més, la proposta no posava la vida al centre, sinó que apostava per un model de creixement urbanístic que comportava una agressió a la natura i no solucionava les necessitats del conjunt de la ciutadania.

Des de llavors, les entitats i persones que formen el Moviment Veïnal han aconseguit posar el debat de l’urbanisme sobre la taula, tornant a parlar del futur comú, de les necessitats i de les propostes de l’ajuntament.  L’impacte en els mitjans de comunicació, les campanyes informatives i la presència al carrer han aconseguit assolir, parcialment, l’objectiu perseguit per la plataforma. Per aturar el POUM, les entitats van proposar la consulta popular a l’empara de l’article 83 del Reglament Orgànic Municipal, que regula el dret d’intervenció en els plens municipals i d’incorporació d’una proposició per part de la ciutadania. La petició la van formalitzar les associacions veïnals dels Closos, la Central, les Planes, la Rambla i l’Eixample, Sant Bernat i el Collet de Sant Joan.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: