Molta gent a la manifestació del Prat en contra de l’ARE Sud

La manifestació d’avui al Prat contra l’ARE Sud (foto Marién Moreno).

Unes dues-centes persones van participar dissabte 12 de desembre en la concentració convocada per “Ni un pam de terra” al Prat de Llobregat per exigir l’aturada del pla urbanístic de l’ARE Eixample Sud. Aquest pla i uns altres dos, tots promoguts per l’Ajuntament del Prat, preveuen construir 10.000 habitatges nous en zones encara no urbanitzades. Els organitzadors de la manifestació –la més nombrosa des de fa temps al Prat– consideren que va ser un èxit de la lluita “contra l’especulació del totxo” i en defensa dels espais naturals.

L’objectiu de frenar les obres de l’ARE Eixample Sud pretén salvar els camps que es troben entre el barri de la Barceloneta i el riu Llobregat, al sud de l’avinguda Onze de Setembre, i en definitiva evitar que el creixement urbanístic continuï engolint el delta del Llobregat. Les zones de cultius afectades per aquest pla urbanístic són espais de gran riquesa mediambiental, paisatgística i de patrimoni històric. La plataforma “Ni un pam de terra” considera que és “un greu error” que l’Ajuntament del Prat i el Govern de la Generalitat, que constitueixen el consorci promotor del pla, contribueixin a reduir els espais agrícoles i naturals de l’entorn.

Els camps afectats representen el 14% de la zona agrícola de la Marina del Prat. “Ni un pam de terra” afirma que “la prioritat en temps de crisis climàtica i sanitària ha de ser preservar els espais naturals del delta”. “Necessitem –han explicat a través de Twitter– ciutats més verdes i espaiades i protegir la biodiversitat del delta. La necessitat d’habitatge i la proporció d’habitatges de protecció pública que han d’incloure els nous barris les considerem excuses i coartades polítiques.”

“No cal fer créixer la trama urbana de la ciutat per construir habitatge públic, i menys urbanitzar zones de gran valor mediambiental”, diuen. “Si la prioritat política fos fer assequible l’habitatge a la ciutadania del Prat, no es vendrien pisos de l’ARE Eixample Sud sobre plànol, d‘alt standing, als preus que s’estan venent.”

 

 

 

 

 

2 respostes a “Molta gent a la manifestació del Prat en contra de l’ARE Sud

  1. Muy bien¡¡¡ mucha gente¡¡¡ nunca la burbuja inmobiliaria nos dará viviendas dignas… al contrario… 3/4 partes de España está vacía en manos de fondos buitres y especuladores… Hace años que venimos trabajando en alternativas… de hecho estamos pidiendo que la inversión pública se haga en generar asentamientos humanos sustentables en tantas zonas y pueblos abandonados utilizando criterios de Permacultura… además de vivienda, lograríamos trabajo, servicios, productos y un medio ambiente regenerado

    M'agrada

  2. Felicidades por vuestra lucha- Yo soy de l’Hospitalet pero desde el principio os sigo.-Mi mayor alegría sería que se detuviera esta barbaridad que pretenden estos amantes de la construcción. Un fuerte saludo para todos.

    Francesc

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: