SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet analitzarà els programes electorals del 14-F

Els Joncs, a Gavà, espai “indultat” per l’anul·lació del PDU Delta (foto Ramon Sanahuja/Candi Reyes).

Les entitats i col·lectius adherits al manifest SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet estudiaran els programes electorals de les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, previstes de moment per al 14 de febrer de 2021, per veure què proposen en matèria territorial i ambiental les diferents forces polítiques del Baix Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Un grup pluridisciplinari de persones expertes en política territorial, urbanisme, medi ambient, agricultura, gestió de l’aigua i biodiversitat analitzarà els programes electorals i en farà un estudi comparatiu per saber quin model territorial proposen les diferents forces polítiques i quins compromisos adoptaran, per exemple, en matèria de mitigació dels gasos d’efecte hivernacle, com preveu l’Acord de París de 2015, en cas que tinguin la responsabilitat de governar a Catalunya.

Els resultats de l’estudi dels programes electorals es farà públic durant la campanya electoral, entre el 29 de gener i el 12 de febrer de 2021, perquè la ciutadania conegui les diferents propostes abans de decidir el vot i de participar en l’elecció de la força o les forces polítiques que tindran la responsabilitat de govern en una legislatura que serà decisiva.

En els últims mesos, representants de les entitats adherides a SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet s’han reunit amb els responsables del Baix Llobregat i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona de les diferents forces polítiques i els han demanat el suport a les reivindicacions del manifest que es va fer públic el 12 de març passat. Per fer front als reptes poblacionals i ambientals del Baix Llobregat i l’Hospitalet, cal que en la pròxima legislatura es posi en marxa una nova política territorial que respongui a les necessitats actuals i de futur de la societat i que superi, definitivament, el planejament urbanístic vigent des de 1976 (PGM).

Com és sabut, les 51 entitats i col·lectius adherits a SOS Baix Llobregat reclamen una moratòria urbanística de dos anys –de tota obra o projecte urbanístic d’habitatge o industrial en terrenys actualment d’ús agrícola o forestal o que estiguin ubicats o puguin afectar connectors ecològics–, un procés participatiu per decidir el model territorial i una reorientació total de l’urbanisme metropolità, la necessitat de la quan s’ha posat encara més de manifest arran dels efectes de la pandèmia, de les mobilitzacions ciutadanes i de les decisions judicials d’anul·lació de diferents plans urbanístics. Aquesta reorientació s’hauria de concretar en el futur Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM), ara en procés d’elaboració, després d’un debat obert i democràtic i d’una participació ciutadana real.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: