Una visita popular comprova les destrosses de l’ajuntament de Viladecans a les Oliveretes

La visita guiada d’aquest matí a les Oliveretes.

La plataforma Salvem Oliveretes de Viladecans ha fet avui, en un fred matí de gener, una visita guiada pel paratge que l’ajuntament ha començat a desbrossar i desarborar per tirar endavant el Pla de Llevant, un projecte urbanístic que vol construir un nou barri de 2.780 habitatges on viurien més de 7.500 persones. Un nou barri on hi ha un valuós espai natural de 68 hectàrees, el més important que quedava al cantó muntanya del municipi. Les últimes setmanes, la maquinària ha arrasat els arbres i arbustos de les Oliveretes i de les torrenteres que el creuen, malgrat que constava la presència d’espècies de fauna protegides. La destrossa, a més a més, no afecta solament la flora i la fauna, sinó també un patrimoni cultural i històric com els refugis antiaeris, que, durant anys, l’administració ha preferit ignorar i deixar que es deterioressin.

La plataforma Salvem Oliveretes va néixer ja fa disseny anys i escaig, el 2003, per oposar-se al pla parcial del sector Llevant. Anys després, l’abril de 2006, aquest col·lectiu ciutadà va presentar al·legacions en contra del projecte per mirar d’aturar-lo, però els alcaldes del PSC, primer Jaume Montfort i des de 2007 Carles Ruíz, han tirat el projecte endavant, malgrat l’oposició popular, els dubtes sobre la seva necessitat i les irregularitats en la tramitació.

La plataforma Salvem Oliveretes es pregunta què ha fet l’ajuntament amb el tòtil i les altres espècies protegides de la zona i per què l’administració ha tingut pressa a iniciar els treballs d’un projecte tan qüestionat, precisament en un moment que la crisi i les necessitats prioritàries de la població difícilment el faran viable. Per això, la plataforma ha anunciat avui a través de les xarxes socials que “davant de l’especulació, no ens aturem!”

El caràcter especulatiu del projecte és difícil de negar quan, entre les promotores implicades, per exemple, hi ha la immobiliària Metrovacesa, propietat del Banc Santander, del BBVA i d’altres socis com el mexicà Carlos Slim, propietari també de FCC, companyies totes esquitxades per pràctiques i negocis sospitosos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: