L’oposició a l’ARE Sud arriba a l’ajuntament del Prat

La plataforma Ni un pam de terra ha presentat una moció en contra del projecte de l’ARE Eixample Sud del Prat de Llobregat, que es debatrà dimecres vinent, 13 de gener, al ple de l’ajuntament. És la primera vegada que el consistori del Prat debatrà una moció en contra del projecte, des que es va posar en marxa el 2009, juntament amb les altres ARE (Àrees Residencials Estratègiques) del Baix Llobregat.

La moció ha estat assumida i presentada simultàniament pels grups municipals d’Esquerra Republicana i de Ciutadans, que reuneixen 6 dels 7 regidors de l’oposició. La proposta insta l’Ajuntament del Prat a sol·licitar al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que modifiqui el Pla director urbanístic de les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) del Baix Llobregat, amb l’objectiu de deixar sense efecte l’ARE Eixample Sud.

En el text de la moció, Ni un pam de terra afirma que el Prat “ja ha rebut grans impactes i pressions urbanístics i d’infraestructures, que n’han destruït una gran part i continuen exercint-hi una pressió permanent sobre els ecosistemes. En el context greu de la crisi provocada pel canvi climàtic, el greuge que provoca la pèrdua de la biodiversitat és més sensible que mai. A més, en aquests moments, la crisi sanitària què estem vivint posa de manifest la importància que té l’agricultura periurbana per tal de garantir la sobirania alimentària.”

La proposta que es debatrà dimecres al ple demana al govern municipal, format per Comuns i PSC, que vetlli perquè els terrenys afectats per la segona fase (PAU 2) del projecte urbanístic de l’ARE Eixample Sud, en tant que espais naturals i agrícoles, no siguin urbanitzats i edificats. La zona afectada pel PAU 2 és la Bunyola, al sud del nucli urbà, que va des del barri de la Barceloneta fins al riu Llobregat, la major part de la qual està en plena explotació agrícola. És una zona adjacent al Parc Agrari del Baix Llobregat, els terrenys de la qual formen part d’una extensió agrària contínua que constitueix l’últim reducte entre el nucli urbà i les Reserves Naturals del Prat (sector la Ricarda i ca l’Arana) i, per tant, les protegeix.

La zona acull espècies de l’Annex I de la Directiva d’Aus de la Unió Europea, per la qual cosa està inclosa dins dels límits de l’IBA (Important Bird Area) número 140 del Delta del Llobregat. Ni un pam de terra fa mesos que propugna l’aturada de les obres que amenacen aquests terrenys, tot fent tasca d’informació i conscienciació entre la ciutadania, recollida de signatures i accions al carrer com la manifestació del 12 de desembre passat. Ni un pam de terra ha fet una crida a la població a concentrar-se davant de l’ajuntament per donar suport a la moció dimecres vinent, quan es faci el ple, a les 18 h.

One thought on “L’oposició a l’ARE Sud arriba a l’ajuntament del Prat

  1. Gràcies per la informació i la gran tasca que feu.Ujala aquesta feina desperti a tot el Baix Llobregat. Sempre i serè al vostra costat, si rebo les vostres activitats. Salutacions.

    Francesc

    Missatge de SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet del dia dg., 10 de gen. 2021 a les 16:52:

    > sosbaixilh posted: ” La plataforma Ni un pam de terra ha presentat una > moció en contra del projecte de l’ARE Eixample Sud del Prat de Llobregat, > que es debatrà dimecres vinent, 13 de gener, al ple de l’ajuntament. És la > primera vegada que el consistori del Prat debatrà un” >

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: