Per un Barça responsable amb les persones i amb l’entorn

Can Rigalt, a l’Hospitalet de Llobregat, propietat del Barça ( foto Wiki Loves Monuments 2012).

Carta oberta a Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa, candidats a la presidència del Futbol Club Barcelona

Benvolguts candidats,

El pròxim dia 7 de març competireu en les eleccions del Barça, que sens cap dubte és una de les principals institucions del país, amb una gran projecció a nivell mundial. Una institució de la qual molta gent se’n sent legítimament orgullosa.

Però el Barça també és i ha estat un dels principals propietaris de sòl al Baix Llobregat i l’Hospitalet, i en aquest sentit no sempre ha tingut un comportament exemplar, com en el cas del projecte Barça Parc, a Viladecans, al costat del Parc Agrari, que pretenia urbanitzar 60 hectàrees d’espais naturals després d’una compravenda clarament especulativa. Afortunadament, les administracions van aturar el projecte, malgrat la complicitat lamentable de l’alcalde de Viladecans, que va signar amb el president del Barça un acord per promoure l’operació.

Ara el Barça i l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat volen construir una “segona plaça Europa” als terrenys del club a Can Rigalt, però cal recordar que les associacions de veïns de Pubilla Cases i el Centre d’Estudis de l’Hospitalet els reivindiquen com a zona verda i de protecció del patrimoni.

Recordem també la Ciutat Esportiva del Barça, a Sant Joan Despí, molt important des del punt de vista esportiu, però que va servir de coartada per iniciar la construcció d’un macro-barri de 700 habitatges on abans hi havia els camps agrícoles de les Begudes.

Per tot això, les entitats i col·lectius adherits al manifest SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet ens adrecem a vosaltres, com a candidats a la presidència del Barça, i demanem que us comprometeu a prendre decisions responsables en els projectes urbanístics o immobiliaris que es vulguin impulsar en els terrenys del club, consensuant-los abans amb la ciutadania de les poblacions afectades a través de processos participatius i posant sempre per davant els interessos de les persones i la conservació dels espais naturals i les zones agrícoles.

Baix Llobregat, 29 de gener de 2021

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: