Només la CUP, En Comú Podem i ERC s’apropen a les propostes de SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet

Les propostes electorals de les principals forces polítiques que es presenten a les eleccions del 14 de febrer al Parlament de Catalunya estan encara allunyades, en conjunt, de les reivindicacions del manifest SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, unes reivindicacions que –a parer de les entitats adherides–, representen l’opinió de la societat civil preocupada per la situació territorial, social, ambiental i econòmica de la comarca.

De tota manera, entre les propostes d’uns i altres partits hi ha grans diferències i els programes electorals d’En Comú Podem, la CUP i Esquerra Republicana –per aquest ordre– són l’excepció a la conclusió general, perquè s’apropen prou als plantejaments en defensa de la comarca de les 52 entitats i col·lectius adherits a SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet. El programa de la CUP, en concret, és l’únic que recull de manera explícita la proposta d’una moratòria urbanística i el suport a les demandes de SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet. De fet, la problemàtica específica del Baix Llobregat i l’Hospitalet rep poca atenció, en general, en els diferents programes, tret del cas d’En Comú Podem, que dedica un apartat a cada comarca. A més, hi ha el cas ja comentat de la CUP i el programa del PDeCAT, que inclou propostes concretes per al Parc Agrari i el delta del Llobregat.

D’una manera clara, els plantejaments més allunyats del manifest SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet són els del Partit Popular, Ciutadans i Junts, que recullen molts “semàfors vermells” en l’anàlisi comparatiu dels programes electorals, elaborat per un grup pluridisciplinari de persones expertes en política territorial, urbanisme, medi ambient, agricultura, gestió de l’aigua i biodiversitat.

Finalment, les forces polítiques que més es destaquen per fer propostes àmplies, susceptibles de ser interpretades en un sentit o en un altre des de diferents punts de vista, són el PSC, el PDeCAT i també, en certa manera, Junts. Aquesta característica, que els permetria un gran marge de maniobra en cas d’haver de formar un govern de coalició, per exemple, és també un senyal d’ambigüitat a parer de l’equip de persones que ha analitzat els programes electorals.

Aquí es pot consultar l’anàlisi completa dels programes electorals i també una presentació resumida de les conclusions. Després de les eleccions del 14-F, SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet analitzarà concretament les propostes de les forces polítiques que donin suport al Govern de la Generalitat i publicarà també les conclusions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: