L’ajuntament del Prat tira pel dret i les màquines comencen els treballs de l’ARE Sud

L’Ajuntament del Prat de Llobregat i el grup immobiliari Vertix han tirat pel dret i ahir dimarts, 16 de febrer, van començar els treballs de l’ARE Eixample Sud. Les màquines pesants van iniciar els moviments de terres i van arrasar l’anomenat Camp de la Bunyola, on un grup de veïns i activistes havia posat en marxa un hort comunitari. Ni l’ajuntament ni els promotors, per tant, han volgut reconsiderar els seus plans d’acord amb les noves condicions socials, econòmiques i ambientals, com si la situació fos la mateixa que el 2009, ja fa dotze anys, quan el projecte es va posar en marxa.

Els darrers temps, la plataforma Ni un pam de terra i les entitats adherides a SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet han mostrat l’oposició a un pla urbanístic que torna a destruir espais agrícoles i naturals i a substituir-los per ciment, sense revisar uns plantejaments anteriors a la crisi econòmica global, els compromisos de mitigació i la crisi del coronavirus. Les autoritats locals, encapçalades per l’alcalde Lluís Mijoler, i els promotors, la família Massot Puey, consideren que han superat els tràmits legals del projecte, però hi ha dubtes seriosos que l’ARE Eixample Sud pogués superar la llei catalana del canvi climàtic de 2017 o complir l’Acord de París de 2015.

Estat del camp de la Bunyola, aquesta tarda, després del pas de les màquines (Foto Ni un pam de terra).

L’Ajuntament del Prat no hauria de perdre l’oportunitat de fixar el límit del casc urbà de la ciutat en l’avinguda Onze de Setembre –amb l’excepció dels barris de les Palmeres i de Sant Cosme– i preservar les zones agrícoles i espais naturals que encara hi ha en aquesta part del delta del Llobregat. En canvi, fa el contrari i just dos dies després de les eleccions del 14-F contradiu obertament les propostes del programa electoral d’En Comú Podem, que és justament la força política que governa a l’Ajuntament del Prat, amb Mijoler al davant.

Avui, una trentena de membres de Ni un pam de terra s’han concentrat al Camp de la Bunyola, que ahir van destrossar les màquines pesants, i han convocat una manifestació de protesta demà, 18 de febrer, a les 18.30 h davant de l’ajuntament.

One thought on “L’ajuntament del Prat tira pel dret i les màquines comencen els treballs de l’ARE Sud

  1. Així va començar el cas Cosme Toda, i el resultat que va fer a les protestes, que encara s’intenta pels ciutadans per aturar-la: cap. Tot el que està passant al Baix Llobregat, amb l’egoisme, per part de les constructores, els ajuntaments, que no informen de les seves intencions, el poder de els diners i no modificar les lleis que li donen suport, la pandèmia, que no permet grups de protesta, és el guió perfecto.Todo això, al meu entendre, l’única possibilitat que hi ha, és la força de TOT el Baix Llobregat protestant massivament cada vegada que es convoqui. I això encara ha de transcórrer algun temps per adonar-nos del que passa. Prou per acabar el que, fa massa anys, estan aconseguint. Estem pensant en el nostre petit entorn, no en el nostre espai per respirar. va comen

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: