Brussel·les alerta del deteriorament del delta mentre l’ajuntament del Prat vol fer-hi pisos

Màquina pesant Caterpillar aquesta setmana a la Bunyola (foto Ni un pam de terra)

La mateixa setmana que al Prat de Llobregat han començat els moviments de terres de l’ARE Eixample Sud, en plena zona agrícola de la Bunyola, la Comissió Europea ha obert un procediment d’infracció contra Espanya pel deteriorament del Delta del Llobregat, a conseqüència de l’expansió de l’aeroport i el port de Barcelona i de les denúndies de Depana en aquest sentit.

La Comissió va enviar dijous la primera notificació al govern espanyol per reclamar mesures que protegeixin aquest ecosistema, perquè considera “insuficient” la implementació del pla especial per al delta del Llobregat. A més, l’òrgan executiu de la Unió Europea creu que no s’està respectant prou l’àrea protegida per a les aus.

De fet, els moviments de terres d’aquesta setmana han fet destrosses en l’àrea IBA 140 de l’inventari internacional d’Àrees Importants per a les Aus, promogut per BirdLife Internacional, que s’utilitza com a referència per a la delimitació de zones protegides per a la defensa ambiental i dels hàbitats de les aus. A més, les zones agrícoles com la Bunyola actuen precisament com a “tampó” de les reserves naturals del Delta i permeten la supervivència de moltes espècies d’aus.

De tota manera, els espais afectats pels moviments de terres de l’ARE Eixample Sud no estan inclosos en les zones protegides legalment, precisament perquè les administracions, amb l’ajuntament del Prat en primer terme, no els hi han inclòs.

Ara el govern espanyol i el Govern de la Generalitat tenen dos mesos de temps per resoldre les deficiències assenyalades per la Comissió Europea. Si els governs d’Espanya i de Catalunya no responen adequadament als requeriments de Brussel·les, el cas podria acabar als tribunals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: