Dos candidats a la presidència del Barça es comprometen a preservar l’entorn natural i cultural del Baix Llobregat

L’estany del Remolar, prop d’on s’havia de fer el Barça Parc (foto viajar.es)

El Barçagate no és l’únic episodi fosc del Barça. Setmanes enrere, la plataforma SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet va adreçar una carta oberta als tres candidats a la presidència del Barça, Toni Freixa, Víctor Font i Joan Laporta, per manifestar-los la preocupació de les entitats de la comarca pel paper d’agent immobiliari que ha jugat el club al llarg de les darreres dècades, duent a terme operacions de compra de terrenys i promocions urbanístiques totalment alienes a l’objecte social d’un club esportiu. El resultat, diversos negocis fallits per al club i terrenys d’alt valor ambiental i cultural amenaçats de degradació.

El candidat Víctor Font, a través d’un membre de la seva candidatura, i el mateix Toni Freixa s’han reunit amb els representants de la plataforma i han admès el paper negatiu que el club ha jugat a la comarca amb algunes operacions urbanístiques, a més de no haver tret cap rendiment econòmic de les propietats de l’Hospitalet de Llobregat (can Rigalt) i de Viladecans (terrenys agrícoles i naturals prop de la C-31).

En tots dos casos, les candidatures a la presidència del Barça han mostrat el seu compromís per a fer del Barça un agent que treballi en positiu per a la població del Baix Llobregat, on té aquestes propietats, tot contribuint a la conservació dels espais agrícoles i naturals de Viladecans i de la masia de Can Rigalt a l’Hospitalet, ja sigui mitjançant convenis amb les administracions o amb acords amb altres agents públics o privats.

La voluntat manifesta dels dos candidats és mostrar el compromís social i ambiental del club amb el territori on s’ubica, generant una projecció d’imatge pública positiva. SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet ha valorat de forma “molt favorable el compromís de Victor Font i de Toni Freixa, i considera que ambdues candidatures treballarien molt positivament en cas de guanyar la cursa per la presidència del club”, segons han declarat els portaveus de la plataforma.

Per contra, SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet considera reprovable l’actitud de l’altre candidat a la presidència del Barça, Joan Laporta, que no ha tingut cap reacció davant de la carta oberta que recollia les inquietuds de les entitats socials del territori. Laporta va ser el president del FCB que va impulsar l’adquisició dels terrenys de Viladecans al costat de la Reserva del Remolar-Filipines, en una operació molt fosca en la qual el club va pagar 18 milions d’euros per uns terrenys taxats en poc més d’1 milió, amb la intenció de fer-hi un megacentre comercial i d’oci.

L’esmentat projecte, pactat amb l’Ajuntament de Viladecans, va decaure quan la Generalitat va emetre un informe negatiu per incompatibilitat del projecte amb la legislació ambiental que protegeix l’entorn natural del Delta del Llobregat. La plataforma es pregunta si Laporta vol que el FCB continuï sent una agència de negocis immobiliaris a qualsevol cost social o ambiental i si aquesta és la raó per la qual no ha respost a la petició de les entitats de la comarca.

SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet aplega més de 50 entitats socials de la comarca, incloent sindicats agraris, entitats ecologistes d’àmbit català, centres d’estudis i associacions de veïns, entre d’altres.

One thought on “Dos candidats a la presidència del Barça es comprometen a preservar l’entorn natural i cultural del Baix Llobregat

  1. El comentari seria tan llarg, que el resumeixo amb aquest pensament: «Poderoso caballero es el dinero». Gràcies per el vostre treball.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: