Accions a Sant Boi i Olesa per preservar l’entorn natural i contra l’expansió del ciment

Acte del Moviment Veïnal a Olesa el 20 de febrer (foto Moviment Veïnal)
La replantada de dilluns a la Muntanyeta de Sant Boi (foto Plataforma Defensa Béns Comuns)

Els darrers dies, col·lectius veïnals de defensa social i del medi ambient de Sant Boi de Llobregat i d’Olesa de Montserrat han sortit al carrer en defensa de les reivindicacions ciutadanes. Dimarts passat, 2 de març, la Plataforma Defensa Béns Comuns de Sant Boi va replantar espècies de sota bosc a la Muntanyeta, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), mentre que deu dies abans, dissabte 20 de febrer, el Moviment Veïnal d’Olesa havia celebrat el Dia Mundial de la Justícia Social amb un acte a l’aire lliure a la plaça Catalunya de la població.

A Sant Boi, la Plataforma Defensa Béns Comuns té com uns dels objectius la defensa dels espais naturals. Amb l’acte de dimarts, suma una nova acció de plantada després de les activitats de l’estiu passat d’hort comunitari al prat natural del Bori (pàrquing d’accés al Montbaig de Sant Ramon) i la replantació d’arbrat a la riera de la Bòbila (carrer Benviure). Ambdues accions estan englobades en l’oposició de diverses entitats locals en la urbanització d’aquests espais dins el polèmic pla Cosint Barris, on es pretén la construcció de 323 nous habitatges en la falda d’una muntanya que és senyal d’identitat de la ciutat.

El l’acte d’Olesa del 20 de febrer, el Moviment Veïnal va exposar el conte col·lectiu “Una vila ben viscuda”. A continuació, es va fer la lectura d’un manifest per part de les associacions veïnals, reivindicant el suport mutu i l’acompanyament comunitari com a pràctiques a preservar, i reclamant posar la vida al centre de les polítiques públiques per davant dels interessos econòmics i privats. En aquest sentit, van expressar la preocupació pel model de poble basat en el creixement i la construcció de nous habitatges que planteja el nou Pla Urbanístic que pretén aprovar l’ajuntament. També van avisar de la manca actual i futura d’equipaments i serveis públics per a tothom o l’augment de la contaminació i la destrucció de la natura, en un context d’emergència climàtica, que comportarà el desenvolupament dels més de 1.300 habitatges previstos o la carretera de la Ronda Nord.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: