La Plataforma Ribera-Salines vol aturar l’ARE de Cornellà

Quan sembla que l’ajuntament de Cornellà de Llobregat vol pitjar l’accelerador de la construcció d’habitatges, la nova Plataforma Ribera-Salines ha publicat un manifest que proposa “impulsar un procés participatiu per decidir democràticament la política territorial, tant a nivell municipal com a nivell metropolità, i promoure el debat i la reflexió ciutadana per avançar cap a un model urbanístic més sostenible.”

De fet, la Plataforma Ribera-Salines es proposa “anul·lar l’ARE Ribera Salines i donar suport a la proposta de la plataforma SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet de fer una moratòria urbanística a tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona”. L’ARE Ribera Salines és un projecte aprovat definitivament pel conseller de Política Territorial el 13 de març de 2009, que preveia la construcció de 2.497 habitatges en els camps que hi ha entre el casc urbà de Cornellà i el riu.

Quasi dotze anys després el projecte encara no s’ha tirat endavant, però l’ajuntament acaba d’anunciar que aviat ho farà. En canvi, la plataforma proposa “la protecció legal de la zona a través de la modificació de l’actual règim de sòl urbanitzable a règim de sòl rústic i, si s’escau, la seva incorporació al Parc Agrari del Baix Llobregat, tot fent compatible l’activitat professional agrària i l’esbarjo dels veïns i veïnes de la zona (horts comunitaris, camins per passejar i anar amb bicicleta, etc.)”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: