L’ajuntament del Prat multa les protestes ciutadanes

La plataforma Ni un pam de terra ha divulgat a les xarxes socials les imatges de tres multes imposades per l’Ajuntament del Prat de Llobregat als activistes que, a finals de gener i començament de febrer passat, van posar en marxa un hort urbà als terrenys de l’ARE Eixample Sud i van fer un acte de protesta contra les obres de l’ARE davant de l’ajuntament. Les tres multes sumen 1.351 euros en total.

Segons les notificacions de les sancions, dues infraccions lleus van consistir en una “concentració d’unes 9 persones al terreny tancat i de titularitat municipal ubicat entre Av. de l’Onze de Setembre/Ctra. de la Bunyola, sense autorització” i en una altra “concentració d’unes 18 persones al terreny de titularitat municipal ubicat entre Av. de l’Onze de Setembre/Ctra. de la Bunyola, sense autorització; les persones també es trobaven realitzant algun tipus de plantació al terreny” (sic).

La notificació de la multa per la concentració de nou persones aclareix que “els agents els han informat que no podien continuar en aquests propietat i que devien marxar i així ho han fet”. Una tercera multa, per una infracció considerada greu, va ser “entrar a l’edifici de l’ajuntament i encadenar-se a la barana de l’escala del saló de plens”.

Ni un pam de terra considera que “l’estratègia comunicativa del govern municipal passa per qüestionar la credibilitat” de la plataforma. En qualsevol cas, és insòlit que el 2021 un ajuntament amb un alcalde d’En Comú Podem respongui amb sancions a les protestes ciutadanes contra uns plans urbanístics concebuts el 2009, molt abans que les crisis posteriors, l’emergència climàtica i l’avís de la Comissió Europea sobre la protecció del Delta del Llobregat els hagin deixat en evidència.

One thought on “L’ajuntament del Prat multa les protestes ciutadanes

  1. Fa molts anys, i cada vegada més convençut, que les protestes sobre el moviment social del nostre país res més tenen solució en canviar, eliminar, lleis obsoletes que frenen, condemnen i empresonen a qualsevol moviment, per aquestes lleis i que, TOTS, els partits es neguen a fer-ho per interessos, pactes, convenis, etc. La »Justícia» és on hi ha la força, que ni ella vol canviar. Llàstima de temps malbaratat per un poble que segueix creient en la nostra força. Són vuitanta-dos anys de vida. Els anys viscuts, donen alguna experiència. Perdó.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: