Cap de setmana de defensa del delta i contra l’ampliació de l’aeroport

Diferents plataformes ciutadanes del Baix Llobregat tornen a mobilitzar-se aquest cap de setmana per aturar les operacions que, en aquests moments, amenacen els espais naturals i agrícoles més vulnerables de la comarca.

El moment culminant de les mobilitzacions serà demà dissabte, 12 de juny, a les 12 h al Prat de Llobregat, on la plataforma Ni un pam de terra ha convocat una manifestació en contra del projecte d’ampliació d’aeroport i de l’ARE Eixample Sud. També convoquen la manifestació Ecologistes en Acció, Zeroport i SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet. El punt de trobada serà la cruïlla entre avinguda Onze de Setembre i la carretera de la Bunyola, i a continuació la manifestació marxarà pels carrers del Prat.

Els convocants animen la població a participar en la manifestació perquè “és un moment clau per donar un missatge de força al carrer, que es visualitzi l’oposició popular a la pèrdua d’espais naturals i agrícoles del delta i davant de les ofensives mediàtiques de les patronals de Barcelona i les polítiques de fets consumats de les administracions.”

Una hora abans, dissabte mateix, es presentarà públicament a Cornellà de Llobregat la Plataforma Ribera-Salines, que neix per defensar de l’especulació l’últim espai agrícola i natural del terme municipal, a la riba del Llobregat, on l’ajuntament vol promoure una ARE semblant a la del Prat. L’acte serà a les 11 h al Patronat Cultural i Recreatiu i allà els organitzadors explicaran també el projecte d’hort comunitari que han posat en marxa.

Finalment, diumenge, 13 de juny, al bosquet de la Colònia Güell, Anticapitalistes ha organitzat un debat per analitzar la situació actual “d’ofensiva de l’especulació urbanística al Baix Llobregat i a la Colònia Güell, en un moment d’emergències i crisi ecosocial”. El debat es farà a les 18 h i hi participaran Pere Bonet, de Ni un pam de terra; Isis Sanpera, de SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, i Joana Bregolat d’Anticapitalistes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: