Les entitats insisteixen en la participació ciutadana per decidir el futur del delta

Després de la posada en marxa, ahir dilluns, de la taula institucional sobre el futur de l’aeroport del Prat, avui SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet s’ha adreçat al Govern i al Parlament per reclamar que els treballs de la taula incloguin la participació ciutadana.

Així, SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet ha enviat cartes al conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i a la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i també als presidents dels set grups parlamentaris.

Les cartes als dos consellers recorden els compromisos d’Esquerra Republicana i de Junts per Catalunya, respectivament, que afirmaven el següent en els programes electorals del 14 de febrer passat:

“Cal una altra manera de fer política, basada en la democràcia cooperativa en què institucions i societat civil treballin de manera consensuada en el desplegament de les polítiques públiques” (Programa electoral d’Esquerra Republicana, pàgina 157).

“La veritable política democràtica només es pot estructurar a partir de la confluència de voluntats ciutadanes, amb veritable poder de decidir. La ciutadania ha de fer sentir la seva veu compartint amb els gestors públics el lideratge i, en la mateixa mesura, la responsabilitat de la decisió. Cal integrar la societat civil en la presa de decisions responsables” (Programa electoral de Junts per Catalunya, pàgina 282).

A més d’això, cal recordar que cap dels dos programes electorals preveia l’ampliació de l’aeroport del Prat i, en canvi, sí que es comprometien a lluitar contra el canvi climàtic i a protegir el delta del Llobregat.

En aquest enllaç podeu veure la carta adreçada al conseller Puigneró, i en aquest altre la carta adreçada a la consellera Jordà.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: