Setembre i octubre de lluites al Baix Llobregat

Les mobilitzacions ciutadanes contra les amenaces urbanístiques i ambientals al Baix Llobregat es multiplicaran els mesos de setembre i octubre, amb la gran concentració del 19S a Barcelona com a punt àlgid. El carrer Tarragona de Barcelona concentrarà el dia 19 a les 12 h les protestes contra les ampliacions dels aeroports, arran d’una convocatòria de Zeroport i la Xarxa de Justícia Climàtica a la qual no han parat de sumar-se moltes entitats, col·lectius i ciutadans a títol personal.

El mateix 19 de setembre a les 10 h, Ni un pam de terra i SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet han convocat una concentració, al Prat de Llobregat, per formar una columna comarcal que vagi fins a Barcelona i s’ajunti a les 12 h, al carrer Tarragona, amb tota l’altra gent que participarà en la mobilització d’aquell dia.

Però abans ja hi ha diferents mobilitzacions i accions convocades a la comarca. La primera confirmada és una acció reivindicativa de la Plataforma Defensa dels Béns Comuns (PDB) de Sant Boi de Llobregat, que es farà diumenge dia 5, coincidint amb la celebració de la pujada a Sant Ramon.

L’endemà, dilluns dia 6 de setembre, a les 18 h a Bellvitge, es faran un taller de participació veïnal, una xerrada i un debat sobre el Pla Director Urbanístic (PDU) Gran Via, organitzada per No més blocs i l’Associació de Veïnes i Veïns Independent de Bellvitge.

La vigília de la gran manifestació del 19S, dissabte dia 18, la plataforma Salvem l’Olla del Rei de Castelldefels estrenarà el documental “Olla a Pressió. Aiguamolls en Perill”. L’estrena es farà a les 19.30 h al Teatre Plaza de Castelldefels.

A més d’aquestes accions, n’hi ha d’altres en curs d’organització que també es faran durant el mes de setembre en altres poblacions de la comarca, com ara Viladecans, Martorell o Cornellà de Llobregat. A Cornellà, la Plataforma Ribera-Salines inaugurarà un hort col·lectiu probablement el dia 18 de setembre.

Al mes d’octubre continuaran les mobilitzacions, com per exemple a Gavà, on el diumenge 16 de setembre hi haurà un acte contra el pla de Ponent (Gavà). Al novembre, si res no ho impedeix, es farà a Sant Boi de Llobregat la primera trobada d’entitats i persones adherides a SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet i una assemblea oberta per continuar amb la coordinació de les diferents lluites i amb la suma d’esforços de la ciutadania.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: