Continua amb més força la crida a la mobilització massiva contra l’ampliació de l’aeroport el 19S

Les entitats organitzadores de la concentració del 19S considerem que la ciutadania organitzada ha fet un pas molt important en aquesta lluita, que encara no s’ha guanyat; per això, mantenim i refermem la crida a la convocatòria per dir no a les ampliacions dels aeroports i del trànsit aeri en general.

Afirmem que cap anunci polític assegura, ara per ara, que l’ampliació de l’aeroport del Prat s’aturi indefinidament i, per tant, és imperatiu seguir lluitant per defensar el Delta del Llobregat i per revertir el model de creixement, que s’ha demostrat insostenible.

Constatem que la mobilització social ha provocat una crisi en el si de diferents governs (Barcelona, Generalitat i Estat) i partits. I considerem que l’anunci d’ahir del govern espanyol no deixa de ser un moviment tàctic enmig de la total irresponsabilitat dels governants, que, en plena emergència climàtica i ambiental, es dediquen a jugar amb inversions ecocides i catastròfiques.

Les cinc demandes exposades per les entitats el passat 7 de setembre en roda de premsa segueixen vigents; per tant renovem la crida a moviments socials i ecologistes i a les lluites del territori a sortir al carrer el 19S per exigir la paralització indefinida de qualsevol ampliació d’activitat o d’infraestructures aeroportuàries i sumar-nos a les lluites contra les ampliacions dels aeroports de Palma, Madrid, Reus i Girona.

Aquesta lluita va molt més enllà: és el moment d’abordar d’una vegada noves polítiques que transformin l’actual model econòmic especulatiu i injust en un model que cobreixi les necessitats bàsiques del conjunt de la població i respecti el territori i els límits biofísics del planeta.

Per això, ens trobarem el pròxim diumenge 19 de setembre a les 12 h al carrer Tarragona de Barcelona, per exigir que s’abordin de forma urgent les 5 demandes (reproduïdes a continuació) que la concentració planteja en resposta a la profunda crisi social, econòmica i ambiental que estem vivint:

· La paralització indefinida d’aquest projecte i de qualsevol ampliació d’infraestructures aeroportuàries i plans de creixement de l’aviació (tant l’ampliació de pistes com les noves terminals i noves connexions ferroviàries entre aeroports) així com els projectes immobiliaris associats de ciutats aeroportuàries, un model que afavoreix a grans capitals a costa de la població i del planeta.

· La posada en marxa d’un pla de redimensionament d’AENA que inclogui el tancament d’aeroports ja deficitaris abans de la pandèmia i l’eliminació dels vols en trajectes curts que tinguin alternativa ferroviària, amb l’objectiu d’evitar la socialització de les pèrdues de la companyia a càrrec de l’erari públic i complir els objectius climàtics.

· L’execució de les compensacions pendents de les anteriors ampliacions de l’aeroport del Prat-Barcelona i el port, i pel desviament del riu; així com les mesures per a frenar el deteriorament dels valors naturals i agraris del Delta del Llobregat en resposta a l’expedient d’infracció obert per la Comissió Europea.

· Impulsar polítiques de sobirania alimentària i inversions al Parc Agrari del Baix Llobregat, com les imprescindibles millores de les infraestructures de la xarxa de reg i la xarxa de drenatge; per a donar prioritat a la producció de proximitat, al consum de productes locals i saludables, i a la viabilitat d’activitats productives imprescindibles en un escenari de crisi de les cadenes globals de distribució d’aliments i crisi climàtica, assegurant-ne el relleu generacional.

· Impulsar polítiques per transformar de forma urgent l’actual model econòmic injust i especulatiu per tal de: protegir el dret a l’habitatge, a la salut, a la mobilitat justa i sostenible, i a un treball digne; i enfortir el teixit productiu i econòmic intern amb l’objectiu de satisfer les necessitats bàsiques del conjunt de la població i respectar els límits biofísics del planeta.

Més informació: http://www.ampliacionsno.cat/

One thought on “Continua amb més força la crida a la mobilització massiva contra l’ampliació de l’aeroport el 19S

  1. Molt bé!!! Bona feina!!! Només que trobo a faltar una reivindicació molt important de fets de gravetat criminal, els quals, incomprensiblement, estànt ocorreguent sense que ningú se n’adoni, pel que es veu: es tracta de la brutal artificial manipulació climàtica que s’està executant des de els avions i altres emissions. A Corbera de Llobregat, territori que es va “apropiar” Aena al 2004 pel morro en ampliarse i va “instal.lar” sobre el municipi indefens la segona configuració d’aterratge, estant el municipi a més de 400 mts.sobre nivell del mar, donç des de principis d’aquest any 2021, ens estant provocant una sequera sistemàtica que ja ha exterminat una gran part de la biidiversitat, tenint en compte que estem al bell mig de lez Muntanyes de l’Ordal i amb espais protegits al voltant que també evidentment estàn agonizant lentament…tot està morint per la provocada manca de pluja…és una agonia lenta, sense defensa, i caminar per la muntanya trenca el cor de veure com ens han deixat els boscos morts…un biocidi del què no se’n parla i que lestà fent els interessos especulatius aeroportuaris…tenim moltes imatges que es veu clarament com estant destruïnt els núvols, no deixen que condensi l’aigua i plogui, i en definitiva, destrueixen el cicle de l’aigua que ens perjudica a tots els éssers que hi vivim, i ho fan amb total impunitat. Així, sinus plau, inclogueu un punt exigint L’ATURADA IMMEDIATA DE LA MANIPULACIÓ DEL CLIMA, DE PROVOCAR SEQUERES I DE DESTRUIR EL CICLE DE L’AIGUA. Gràcies per la vostra atenció i per tota la feina. Guanyarem!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: