Recta final del 19S. Darrer esforç per explicar la protesta abans de la manifestació

Recta final dels preparatius de la gran manifestació del 19 de setembre en contra del projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat. Aquesta serà una setmana especialment activa, en què els col·lectius que donen suport a la mobilització faran el darrer esforç abans de la manifestació per explicar a la població els motius de la protesta.

Així, dimecres vinent, 15 de setembre, està previst que una representant de SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet (Isis Sanpera, de Salvem l’entorn de la Colònia Güell) comparegui per la tarda davant de la comissió d’Acció Climàtica del Parlament de Catalunya, juntament amb representants de Zeroport, Ni un pam de terra, Ecologistes en Acció i la Xarxa per la Justícia Climàtica.

El mateix dia 15, a les 19 h, un altre representant de SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet (Pau Navarro, del Grup Ecologista Quercus) participarà en una xerrada-debat organitzada per Lluita Internacionalista a Barcelona, en el número 17 del carrer de les Basses de Sant Pere.

Dissabte 18 de setembre, a les 10 h, Sílvia Ruiz (de la Taula pel Clima de Begues) representarà també SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet en la taula rodona “Eines per a la preservació dels espais rurals”, al Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat. L’acte es farà a la seu del Centre d’Estudis, al carrer Estelí, 10, de Sant Feliu de Llobregat.

De fet, tota aquesta setmana diferents grups i col·lectius de la comarca posaran públicament de manifest que el projecte d’ampliació de l’aeroport no és, ni de bon tros, l’única amenaça que tenim al damunt. Dissabte mateix, dia 18, la plataforma Ribera-Salines de Cornellà de Llobregat farà la gran inauguració de l’hort la Bardissa. El punt de trobada serà l’estació dels FGC Cornellà Riera, a les 10 h, des d’on es farà una visita guiada a l’hort.

La Bardissa és un espai alliberat per la gent del veïnat, amb l’objectiu de convertir-lo en un hort comunitari obert. Situat a l’entrada dels camins rurals des del Camí Vell de Sant Boi, neix amb la voluntat d’esdevenir un espai de lluita per defensar i revitalitzar Ribera-Salines, l’última zona agrícola i natural de la ciutat, situada en terrenys inundables i, malgrat això, amenaçada des de l’any 2009 per l’ARE Ribera Salines.

El mateix dia 18, a l’Hospitalet de Llobregat, Stop massificació L’H Cosme Toda té previst muntar parades informatives , d’11 a 13 h, als mercats de Collblanc, Bòbila i Florida.

I, finalment, també dissabte 18, vigília de la manifestació, la plataforma Salvem l’Olla del Rei de Castelldefels estrenarà el documental “Olla a Pressió. Aiguamolls en Perill”, dirigit per Judith Siches. L’estrena es farà al Teatre Plaza, a les 19:30 h preu de l’entrada. 3,5 euros).

Les convocatòries per participar en la mobilització del dia 19 no paren de multiplicar-se. A més de la concentració unitària del Baix Llobregat a la plaça de la Vila del Prat de Llobregat, el mateix dia a les 10 h (des d’on sortirà una columna per anar a la concentració de Barcelona), podeu veure les diferents convocatòries en el web de l’organització de la manifestació, https://www.ampliacionsno.cat/.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: